این روزها با شروع به کار دولت جدید دونالد ترامپ، حرف و حدیثهای زیادی درباره سیاستهایی که او در این دوره در پیش خواهد گرفت مطرح میشود. در این خصوص میتوان گفت دونالد ترامپ به طور کلی خط مشی و راهبرد شفافیت را انتخاب کرده است. به عبارت دیگر، همه آن چیزی که سرمایهداران طی چند قرن گذشته در پس پرده دنبال میکردند و آنها را در لایههای زیرین و پشت صحنه دستگاههای تبلیغاتی پنهان نگه میداشتند، این بار به شکل کاملا آشکاری اجرا می شود. در واقع، دونالد ترامپ که خودش یکی از مردان ثروتمند جهان به شمار میآید، این بار تریلیاردهای زیادی را در صف اول تیم خودش به نمایش گذاشته است و به این شکل با استفاده از تاکتیک شفافیت، زحمت دیگران را برای افشای پشت صحنه سیاستهای آمریکا کاهش داده است.
جالب اینجاست که ترامپ در عرصه تعامل با دیگر کشورها نیز از این سیاست استفاده میکند و نمونههای آن را در خصوص مسائلی که درباره پاناما، گرینلند و اروپا مطرح کرده است، میتوان دید. علاوه بر این، آقای ترامپ در قبال برخی سیاستهای داخلی نیز آنها را این بار در لفافههای فرهنگی پنهان نکرده و رویکردهای جدید خود را آشکار و عریان در معرض نمایش قرار داده است.
لازم به یادآوری است که تا پیش از این، آنها که سیاستهای به قول معروف جهانخوارانه را در پیش گرفته بودند، برای رسیدن به این اهداف از تدابیر سیاسی، فرهنگی و تبلیغاتی بهره میگرفتند تا مقاصدشان پنهان باشد و در اجرا با مخالفت و مقاومت روبرو نشود. اما این بار دونالد ترامپ بدون توجه به شرایط داخلی و مجموعه ساختار آمریکا، بیپرده همه سیاستهایی را که در گذشته پنهانی اجرا میشد، به صورت علنی اعلام کرده است.
به این ترتیب به نظر میرسد که پردهبرداری از مقاصد آمریکا از جمله مشکلسازترین مسائل برای دولت ترامپ خواهد بود، زیرا آقای ترامپ در شرایطی میخواهد این راهبرد را در پیش بگیرد که ساختار سیاسی آمریکا ناتوان و فرسوده شده است و نمونه آشکار این فرسودگی در آتشسوزیهای اخیر لسآنجلس برای افکار عمومی جهان آشکار شد. به همین دلیل بعید نیست که این سیاست در روزهای اول با موجی از اعتراضات پیشبینی نشده روبرو شود.
در خصوص سیاستهای دونالد ترامپ در منطقه نیز باید نکاتی را مد نظر قرار داد. در واقع، با توجه به شکستی که در دور اول از جبهه مقاومت متحمل شد، به نظر میرسد این بار ترامپ در خصوص منطقه ما عاقلانهتر رفتار خواهد کرد. نباید فراموش کرد که ترامپ در اجرای سیاست فشار حداکثری ناکام ماند و یکی از مقامات دولت بایدن نیز در این باره اعلام کرد که سیاست فشار حداکثری دچار شکست فاحش شده است. علاوه بر این، در خصوص تهدید نظامی علیه ما نیز راه به جایی نبرد و در خصوص فلسطین و اجرای طرح صلح ابراهیم هم به صورت فضاحت باری ناکام ماند.
بنابراین شاید به همین دلیل هم هست که تنها موردی که ترامپ در خصوص آن بسیار با احتیاط موضعگیری کرده است، اظهار نظر در خصوص منطقه ماست.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد